Beste Aankoop Top 5 . nl

Babyfoons

Photo of author
Written By ltjk2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Luvion Easy

 

Pros

Bespaart batterij dankzij de VOX functie. Het beeld van de ouderunit springt enkel aan als je kindje geluid maakt. Beschikt over infrarood nachtmodus voor zicht tot wel 5 meter. Voorzien van terugspreekfunctie. Aantrekkelijk geprijsd en gecodeerd signaal 

 

Cons

Het 2 inch scherm is aan de kleine kant en kan niet inzoomen

 

Philips Avent DECT-babyfoon SCD713/26

 

Pros

Diverse slaapliedjes en voorzien van terugspreekfunctie. Batterij gaat tot wel 18 uur mee. Bespaart batterij dankzij de VOX functie, het beeld van de ouderunit springt enkel aan als je kindje geluid maakt. Gecodeerd signaal

 

Cons

Met een DECT-babyfoon heb je minder groot bereik dan met een PMR babyfoon

 

Alecto DVM-200

 

Pros

Diverse slaapliedjes en voorzien van terugspreekfunctie. Meerdere camera’s aansluiten mogelijk. Goed beeld ‘s nachts dankzij infrarood camera. Meet ook op temperatuur. Mogelijkheid om camera op afstand te draaien en om in te zoomen

 

Cons

Accuduur van maximaal 10 uur. Knopjes van de babyfoon zijn niet verlicht

 

Luvion Essential

 

Pros

Voorzien van scherp beeld en energiestand. Bespaart batterij dankzij de VOX functie. Het beeld van de ouderunit springt enkel aan als je kindje geluid maakt. Mogelijkheid om luier en voedingsalarmen te zetten. Diverse slaapliedjes en voorzien van terugspreekfunctie. Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

 

Cons

Niet op afstand draaibaar

 

Luvion Grand Elite 3 Connect

 

Pros

Dual mode op smartphone en beeldscherm tegelijk kijken. Uitstekend beeld dat aanspringt bij geluid om energie te besparen. Diverse slaapliedjes en voorzien van terugspreekfunctie. Mogelijkheid om camera op afstand te draaien. Tot wel 300 meter bereik buitenshuis

 

Cons

Prijzig

 

Babyfoon


De juiste babyfoon zoeken
Het is uiteraard van groot belang om een goede babyfoon aan te kopen. Het punt is namelijk dat er veel babyfoons in de omloop zijn, maar uiteraard wil je er één die voldoet aan verschillende eisen. Ook is het belangrijk dat de babyfoon is voorzien van verschillende fijne eigenschappen. De technologie heeft de wereld veel goeds gebracht en om die reden zijn er tegenwoordig veel geavanceerde babyfoons in de omloop. Ga je een nieuwe babyfoon kopen? Dan raden wij je aan om eerst dit artikel te lezen. We gaan in op verschillende aspecten. Na het lezen van het artikel is de kans groot dat je genoeg informatie hebt om een goede keuze te maken. Op basis van verschillende deelvragen trachten wij een goed beeld weer te geven. We wensen je veel leesplezier!

Waar moet ik op letten als ik een babyfoon wil gaan kopen?
Wanneer je een babyfoon gaat aankopen, dan is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. Voordat je naar een winkel gaat, is het dan ook verstandig om de wensen alvast op te schrijven. Dan kun je vervolgens gerichte vragen stellen aan de medewerkers. We zullen nu even kort de belangrijkste aspecten bespreken.

Geluid
In de eerste plaats is het uiteraard belangrijk dat het geluid van de babyfoon goed is. Een babyfoon moet immers boven andere geluiden uit kunnen komen, zodat je weet wanneer er iets aan de hand is. Dat geldt dus ook voor situaties waarbij het zeer druk is in de woning qua geluid. Daarbij kun je denken aan een verjaardag. Voordat je een babyfoon gaat aankopen, is het om die reden ook belangrijk om het geluid goed te testen.

Bereik
Uiteraard is het bereik van een babyfoon ook zeer belangrijk. Het bereik dat wordt aangegeven in de handleiding van een babyfoon is niet altijd het daadwerkelijke bereik. In een huis met een betonnen vloer kan het bereik bijvoorbeeld minder sterk zijn. Een kwalitatieve babyfoon heeft doorgaans wel een goed bereik en daar moet je dus ook zeker op gaan letten. Dit is in principe het belangrijkste onderdeel van de babyfoon.

Accuduur
Daarnaast speelt de accuduur natuurlijk ook een belangrijke rol. Je wilt immers niet dat de accu bijna leeg is op het moment dat je de babyfoon nodig hebt. Kijk dus ook goed naar de accuduur. Tegenwoordig heb je ook zeer geavanceerde babyfoons die ook zijn voorzien van een ecosysteem. De accu wordt dan pas ingeschakeld wanneer de baby geluid maakt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar uiteraard ook voor de duur van de accu in het algemeen.

Wat is het voordeel van een babyfoon met camera en app?
In de inleiding hadden we het al even over het feit dat er tegenwoordig zeer veel geavanceerde babyfoons in de omloop zijn. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook babyfoons met een camera en app. Een babyfoon met camera is voordelig, want daarmee heb je op afstand zicht op de baby. Dat is een fijn uitgangspunt, want daarmee is het mogelijk om je kind gemakkelijker in de gaten te houden. Een babyfoon met camera brengt overigens ook enkele nadelen met zich mee. Een punt is namelijk dat de accu sneller leeg gaat. Tegelijkertijd is het bereik vaak slechter bij een babyfoon met camera.

Ook zijn er babyfoons met een app. Dit is ook handig, want daarmee kun je de telefoon op afstand instellen en besturen. Deze technologie staat overigens nog wel in zijn kinderschoenen en je hebt lang niet alle functies nodig. Kijk dus goed of het echt bij je past. Uiteraard heb je de mogelijkheid om te informeren bij de medewerkers in de winkel of in de webshop.

Welke verbindingen zijn er allemaal beschikbaar bij babyfoons en hoe werken ze?
Er zijn drie soorten verbindingen voor babyfoons. We zullen in dit gedeelte van de tekst deze verschillende verbindingen kort bespreken. Ook leggen we uit hoe de verbindingen precies werken.

Digitale verbinding
In de eerste plaats zijn er babyfoons met een digitale verbinding. Het voordeel van de digitale verbinding is dat ze zeer helder zijn. Bovendien zijn ze vrijwel altijd storingsvrij. Daarnaast is bij een digitale verbinding de kans op afluisteren vrij klein. Dit komt vanwege de versleutelde verbinding waar de meeste babyfoons met een digitale verbinding van zijn voorzien. Het nadeel van babyfoons met een digitale verbinding is dat ze straling kunnen veroorzaken. Dit is niet goed voor de gezondheid.

Analoge verbinding
Dan zijn er ook nog babyfoons met een analoge verbinding. Deze vorm van verbinding kent ook weer enkele voordelen. Een belangrijk voordeel van een babyfoon met een analoge verbinding is dat deze stralingsarm is. Daarnaast staat de analoge verbinding bekend om zijn heldere geluid. Een analoge verbinding kent echter ook enkele nadelen. Bij een analoge verbinding is er bijvoorbeeld meer kans op een storing. Je moet namelijk zelf het kanaal instellen. Wanneer je weinig ervaring hebt met analoge verbindingen, kan het dus lastig zijn om deze babyfoon goed te gebruiken. Daarnaast zijn er ook weinig mogelijkheden als het gaat om babyfoons met analoge verbinding. Ze hebben bijvoorbeeld geen camerafuncties.

Wifi babyfoon
Tegenwoordig zijn er ook babyfoons die in verbinding staan met wifi. Het voordeel van een babyfoon met wifi-verbinding is dat ze vrijwel een onbeperkt bereik hebben. Daarnaast worden de signalen zeer snel doorgestuurd, dus er zit geen vertraging in de verbinding. Dit is bij babyfoons met andere verbindingen soms wel het geval. Daarnaast zijn babyfoons met deze verbinding ook relatief goedkoop in vergelijking met andere babyfoons. Het nadeel van babyfoons met deze verbinding dat je er altijd draadloos internet voor moet hebben. Als je internet niet werkt, dan zit je dus al gelijk met problemen en dat is uiteraard zeer vervelend.

Kan ik ook een babyfoon kopen bij de Hema, Action of Kruidvat?
In principe kun je overal babyfoons kopen. Er zijn echter wel merken die vrijwel altijd goede babyfoons produceren. Ze zijn weliswaar iets duurder, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je kunt profiteren van een geweldig bereik. Meestal gaan die babyfoons ook een stuk langer mee, dus op de lange termijn is het juist voordelig om voor een dergelijke babyfoon te gaan. Voordat je een babyfoon gaat aankopen, dan raden we je ook aan om te kijken welke babyfoons goede recensies krijgen. Het is verder niet zo relevant waar je de babyfoon uiteindelijk gaat kopen.

Wat is het gemiddelde bereik van een babyfoon?
Veel mensen vragen zich af wat het gemiddelde bereik van een babyfoon is. We snappen goed dat je dat wilt weten, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Daarbij kun je denken aan het type babyfoon, de aard van de verbinding en ga zo maar verder. We kunnen gelukkig wel een gemiddeld bereik benoemen. In de regel heeft een babyfoon binnenshuis een bereik van vijftig meter. Maar er zijn bepaalde aspecten die het bereik kunnen belemmeren. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een betonnen muur en verschillende vormen van isolatie.

Wat heb je aan een babyfoon met terugspreekfunctie
Het voordeel van een babyfoon met een terugspreekfunctie is dat je van afstand kunt communiceren met je baby. Soms komt een baby alweer tot rust wanneer die de stem van zijn moeder of vader hoort. Daarom kan een terugspreekfunctie echt ideaal zijn.

Wat zijn de alternatieven voor een babyfoon?
Er zijn tegenwoordig ook alternatieven voor de babyfoons in de omloop. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld ook onafhankelijke apps voor de babyfoon. Daarnaast heb je ook babyfoons die je in verbinding kunt brengen met je smartphone. Ook zijn er mensen die IP-camera’s gebruiken om het kind de gaten te houden.

Welke babyfoons zijn geschikt voor een tweeling?
Veel mensen denken dat het relevant is om een speciale babyfoon voor tweelingen aan te kopen. Uiteraard is dit alleen praktisch in sommige situaties. Slapen de twee baby’s op dezelfde plaats? In dat geval kun je prima een reguliere babyfoon gebruiken met aanvullende functies. Je hebt bijvoorbeeld ook babyfoons met een draai camera. Dan kun je duidelijk zien wie van de twee wakker is geworden. Uiteraard kun je altijd informeren bij de plek waar je de babyfoon gaat kopen. Ze kunnen je van extra advies voorzien.

Mijn babyfoon piept of geeft krakend beeld, wat is er aan de hand?
Merk je dat een babyfoon piept of een krakend beeld geeft? In dat geval kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. Misschien is er wat mis met de babyfoon zelf, maar meestal heeft dit betrekking op de slechte verbinding van een babyfoon. Op internet staan verschillende websites die hulp bieden bij dergelijke problemen. Je kunt dan verschillende stappen doorlopen en dan vind je vrijwel altijd het probleem.

Is de straling van een babyfoon gevaarlijk voor mijn kind?
Veel mensen vragen zich af of de straling van een babyfoon gevaarlijk is. Misschien heb je wel allemaal enge verhalen op het internet gehoord daarover. In dit gedeelte zullen we daar even een genuanceerd beeld van geven. In de eerste plaats zijn de enige babyfoons met straling de babyfoons die gebruikmaken van een digitale verbinding. Koop je een babyfoon met een andere verbinding? In dat geval hoef jij je er sowieso niet druk over te maken.

Babyfoons met een digitale verbinding geven weliswaar straling af, maar hoe gevaarlijk is dit? Uit een Duits onderzoek is gebleken dat er een mate van straling is, maar tegelijkertijd is dit niet per se gevaarlijk. Wel raden we aan om de adviezen in de handleiding te volgen. Je kunt de kansen namelijk nog eens verlagen door de babyfoon enkele meters van je kind vandaan te halen. Daarnaast zijn er nog meer zaken waar je rekening mee kan houden als het gaat om het voorkomen van straling.

Kan een babyfoon gemakkelijk gehackt worden?
Veel mensen denken dat een babyfoon gemakkelijk gehackt kan worden. In principe is dit mogelijk, maar dit kan alleen bij babyfoons met een wifi-verbinding. Dan kunnen de hackers in principe je wachtwoord kraken en daarmee ook de babyfoon. De babyfoon staat dan namelijk in verbinding met wifi. Je kunt het de hackers echter wel moeilijker maken door de verbinding extra te beveiligen. Dit kun je doen door de standaard wachtwoorden te veranderen in meer complexe wachtwoorden.

Een babyfoon met een analoge verbinding gaat via een open kanaal. Daardoor is het nog gemakkelijker om de babyfoon af te luisteren. Het punt is echter wel dat ze dan niet per se je systeem kunnen kraken. Dit is bij een verbinding met wifi helaas wel mogelijk. Al met al is het aan te raden om je te laten adviseren door een expert. Er zijn altijd ervaren medewerkers en die helpen je graag verder met deze problemen. Ze kunnen je ook adviseren met betrekking tot de beveiliging en wat je kunt doen om de kans op een eventuele hack te verkleinen.