Beste Aankoop Top 5 . nl

Draadloze Toetsenborden

Photo of author
Written By ltjk2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Logitech K270 Draadloos Toetsenbord 

Pros

QWERTY Toetsenbord met uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Morsbestendig met platte toetsen. Voorzien van 8 sneltoetsen. Gemakkelijk te koppelen via bluetooth met een bereik tot wel 10 meter.

Cons

Geen snelle usb 3.0-aansluitingen

Logitech K380 Draadloos Toetsenbord 

Pros

Lichte en compact QWERTY Toetsenbord. Verbinding via bluetooth met laptop, smartphone of tablet. Beschikt over Logitech Flow waarmee je met 1 druk op de knop kan wisselen tussen meerdere devices

Cons

Beschikt niet over verlichte toetsen 

HP Pavilion Draadloos Toetsenbord 600 

Pros

QWERTY Toetsenbord voorzien van numeriek veld. Platte stille toetsen die lekker typen en beschikt over een stevige behuizing. Mooi en compact vormgegeven. Plug & Play verbinding via nano ontvanger

Cons

Beschikt niet over verlichte toetsen 

Logitech K860 Ergonomisch Draadloos Toetsenbord

Pros

Ergonomisch QWERTY Toetsenbord. Voorzien van polssteun om comfortabel te typen. Degelijk en stevig uitgevoerd met stille toetsen. Verbinding via bluetooth met laptop, Macbook of computer. 

Cons

Even wennen aan de layout 

Apple Magic Keyboard met Touch ID

Pros

QWERTY Toetsenbord voorzien van touch ID. Draadloos verbinden via bluetooth, werkt eventueel ook met draad. Oplaadbare batterij gaat ruim een maand mee. Stijlvol compact Apple design. Een typ ervaring als geen ander

Cons

Vrij prijzig en enkel geschikt voor Mac modellen

Draadloze Toetsenborden


Het gemak van een draadloos toetsenbord moet niet onderschat worden. Vele apparaten zijn inmiddels draadloos, waar vroeger gedacht werd dat dit een utopie was. Zo zijn inmiddels diverse gadgets en accessoires, van oordopjes tot aan opladers, draadloos. Ook toetsenborden kunnen niet achterblijven in dit opzicht. Inmiddels heb je de keuze uit vele soorten. Hieronder gaan we dieper in op wat een draadloos toetsenbord precies is, de factoren die je in het oog moet houden als je een draadloos toetsenbord kopen gaat en welke soorten het op dit moment goed doen onder de Nederlandse consumenten.

Wat is een draadloos toetsenbord?
Een toetsenbord gebruik je voor een computer. Deze gebruik je vaak om letters te typen, maar je kunt het ook gebruiken voor diverse commando’s (escape, spatie, ctrl + alt + delete). Daarnaast gebruik je een toetsenbord tijdens het gamen om de boel te besturen (tenzij je een gamepad gebruikt natuurlijk). Het voordeel van een draadloos toetsenbord is, je raadt het al, het feit dat er geen draad aanwezig is. Nooit meer raak je in de knoop of zit je ergens aan vast. Je hebt meer vrijheid en mobiliteit. Tevens heb je meer vrijheid om te gaan zitten zoals jij dat comfortabel vindt. Ook kun je op verdere afstand van je computer of tablet gaan zitten.

Waar moet ik op letten als ik een draadloos toetsenbord wil aanschaffen?
Ten eerste zijn wij gewend aan QWERTY toetsenborden. Alhoewel er ook andere opties op de markt zijn, moet je deze alleen kiezen als je ze gewend bent. Een ander aspect om in de gaten te houden, is of het toetsenbord tegen een stootje kan of niet. Nu zijn toetsenborden van nature vrij stevig, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een glas met drinken omstoten over je toetsenbord kan altijd gebeuren. Gelukkig hoeft dit voor sommige modellen geen probleem te zijn. Daarnaast kun je het aantal USB aansluitingen checken. Tevens kan gecheckt worden of Bluetooth aanwezig is of niet. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende kleuren.

Welke merken en types draadloze toetsenborden zijn populair in 2022?
Er zijn vele factoren die bepalen of een merk het goed doet of niet. Veelal is het de prijs/kwaliteitsverhouding die de bepalende factor blijkt te zijn. Een goede prijs en een hoge kwaliteit wordt altijd gewaardeerd. Op dit vlak excelleren de draadloze toetsenborden van Logitech. Apple toetsenborden doen het ook goed, maar dit heeft ook te maken met het feit dat alleen Apple producten compatibel zijn met Apple computers. Tot slot doen HP en Microsoft het ook goed met hun eigen draadloze toetsenborden.