Beste Aankoop Top 5 . nl

Gourmetstel

Photo of author
Written By ltjk2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Princess Raclette 8 Oval Grill Party 162700

Pros
Naast gourmetstel ook crêpemaker en raclette. De pannetjes kunnen in de vaatwasser en hebben een goede antiaanbaklaag. Met geïntegreerde thermostaat waarmee je zelf de temperatuur kunt instellen. Gourmetstel heeft een ovale vorm en is geschikt voor 8 personen. 

Cons
Het elektriciteitssnoer zit vast aan het gourmetstel 

Solis Tafelgrill 5-in-1 

Pros
Tafelgrill met veel verschillende mogelijkheden. Warmt snel op, de temperatuur is te regelen via de draaiknop. Goede antiaanbaklaag op de grillplaat en pannetjes en is makkelijk schoon te maken. Goede prijs/kwaliteitsverhouding en is geschikt voor 8 personen.

Cons
De tafelgrill is groot en lastig op te bergen

Tefal 3-in-1 RE 610D

Pros
De plaat en pannetjes kunnen in de vaatwasser en hebben een goede antiaanbaklaag die is verstevigd met titanium. De Thermo-spot kleurt rood wanneer deze op temperatuur is en klaar is voor gebruik. De Tefal 3-in-1 is geschikt is licht in gewicht en geschikt voor 8 personen.

Cons
Het elektriciteitssnoer is vrij kort

Princess Raclette 6 Grill Party 162725

Pros
Scherp geprijsd gourmetstel . De grillplaat  en pannetjes kunnen in de vaatwasser en hebben een goede antiaanbaklaag. Snel op temperatuur en makkelijk in gebruik. Ideaal gourmetstel voor een ronde tafel, beschikbaar in meerdere varianten (4, 6 of 8 personen).

Cons

De ring in het midden van de bakplaat is onhandig en heeft geen afvoer voor vet.vocht

Tefal Gourmet 10 Inox & Design RE4588

Pros

De plaat en pannetjes kunnen in de vaatwasser en hebben een goede antiaanbaklaag. Warmt snel op en heeft een constante temperatuur. De Thermo-spot kleurt rood wanneer deze op temperatuur is en klaar is voor gebruik. Geschikt voor grote groepen van 8 – 10 personen. 

Cons

Dit gourmetstel is vrij prijzig

Gourmetstel

Een gourmetstel wordt vaak gebruikt tijdens feestdagen of wanneer er gezamenlijk gegeten wordt met meer dan het gezin. Met een gourmetstel kan iedereen namelijk tegelijkertijd zijn of haar eigen eten bereiden. Zolang er voldoende is om op het gourmetstel klaar te maken, heeft iedereen dus een maaltijd met precies waar hij of zij zin in heeft. Ook de kinderen hoeven dan niet te klagen dat ze de maaltijd niet lekker vinden. Je kunt op een gourmetstel niet alleen vlees bereiden, maar ook pannenkoeken, gebakken eitjes of groenten. Bekijk direct de top 5 beste gourmetstellen van dit moment als je niet uitgebreid wilt vergelijken.

Gourmetstel met plaat
Een gourmetstel is er te vinden in allerlei varianten. Er zijn bijvoorbeeld gourmetplaten. De platen zijn vlak en geven een groot gebied om alles op te kunnen bereiden. Gourmet Platen zijn er in verschillende formaten, maar ook in verschillende vormen. De meeste zijn rechthoekig of vierkant, maar er zijn ook ronde platen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gourmetstel met twee verdiepingen. Dan heb je twee ronde, vierkante of rechthoekige platen boven elkaar en dus twee keer zoveel ruimte om eten op klaar te maken.

Gourmetstel met pannen of meervoudige platen
Een andere soort gourmetstel werkt niet met platen, maar met pannetjes. Dit kunnen kleine wokpannetjes zijn, maar ook platte vierkante pannetjes. Met zo’n gourmetstel weet je zeker dat je alleen bezig bent met je eigen eten. De pannetjes worden wel via één centraal gourmetstel verwarmd. Tot slot kun je een gourmetstel vinden waarbij meerdere platen aan elkaar gekoppeld worden. In plaats van een centraal punt in het midden van de tafel, kun je zo het gourmetstel dichter bij de mensen plaatsen.

Gourmetstel met twee verdiepingen
Een gourmetstel heeft dus niet één uitvoering, maar een boel opties. Soms wordt dit zelfs gecombineerd, bijvoorbeeld bij een gourmetstel met twee verdiepingen, waarbij één verdieping voor pannetjes gebruikt kan worden en de andere een platte plaat is. Het enige dat voor alle gourmetstellen geldt is dat je voldoende ruimte moet hebben. Zowel voor het gourmetstel op je eettafel als op het gourmetstel voor je eten. De ideale vorm hangt vooral af van de vorm van je tafel, evenals het formaat.

Merken, prijzen en soorten platen
Bekende merken voor een gourmetstel zijn Princess en Tefal. Ook Tristar, Domo en Solis hebben meerdere gourmetstellen. Daarnaast verkopen winkels als Blokker of Hema ook huismerk gourmetstellen. Het formaat wordt vaak gebaseerd op het aantal personen en varieert van twee tot tien. Prijzen verschillen van een paar tientjes tot meer dan honderd euro. In een standaard uitvoering heb je simpelweg een gourmetplaat, maar er zijn ook gourmetstellen met opties voor bijzondere platen, zoals een grillplaat of ribbelplaat. Je kunt ook kiezen voor een gourmetstel met een natuurstenen plaat.