Beste Aankoop Top 5 . nl

Hardloophorloges

Photo of author
Written By ltjk2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Polar Vantage M2 46mm

Pros

Batterij gaat maar liefst 30 uur mee bij intensief gebruik. Beschikt over ingebouwde hartslagmeter met Precision Prime technologie voor nauwkeurig inzicht in je hartslag. Strak design en 2 polsbandjes meegeleverd zodat het horloge altijd past 

Cons

Het horloge beschikt niet over ingebouwde muziek opslag

Fitbit Sense 40.5mm

Pros

Voorzien van Fitbit Pay voor contactloze betalingen zodat je je portemonnee thuis kan laten. De mogelijkheid om berichten te lezen en te bellen. De batterij gaat ongeveer 5 dagen mee. Waterdicht tot 50 meter diep dus douchen en zwemmen is geen probleem. 

Cons

Niet de snelste op de markt en niet compatibel met alle Huawei toestellen

Garmin Vivoactive 4 45mm

Pros

Voorzien van Garmin Pay voor contactloze betalingen zodat je je portemonnee thuis kan laten. Beschikt over ingebouwde muziekspeler. De batterij gaat ongeveer 8 dagen mee. Waterdicht tot 50 meter diep dus douchen en zwemmen is geen probleem. 

Cons

Niet geschikt om mee te bellen en niet compatibel met alle Huawei toestellen

Samsung Galaxy Watch5 Pro 45mm

Pros

Voorzien van Google Pay voor contactloze betalingen zodat je je portemonnee thuis kan laten. Batterij gaat maar liefst 80 uur mee en beschikt over snelladen. De mogelijkheid om berichten te lezen en te bellen. Beschikt over ingebouwde muziekspeler en personaliseer het horloge door jouw favoriete apps te downloaden 

Cons

Vrij prijzig en niet compatibel met IOS smartphones

Apple Watch Series 7 45mm

Pros

Biedt meerdere opties voor inzicht in je gezondheid zoals de mogelijkheid om een hartfilmpje te maken. Het scherm is helder en energiezuinig. Met de Apple watch is het mogelijk om berichten te lezen, typen en te bellen. Luxe en comfortabel en een upgrade op voorgaande modellen 

Cons

Geen meegeleverde adapter en niet compatibel met Android toestellen

Hardloophorloges


Houd je vooruitgang bij met een hardloophorloge
Een hardloophorloge is een smartwatch die zich met name richt op de sport hardlopen. Je kunt je misschien voorstellen dat een smartwatch voor andere sporten of een algemene smartwatch niet geheel kan bieden wat een hardloophorloge kan, of dat deze juist onnodige extra functies heeft waar je eigenlijk niet voor wil betalen. Hoe dan ook kan een hardloophorloge allerlei dingen meten die te maken hebben met je hardlopen en je prestaties. Vaak kun je je hardloophorloge met verschillende apps verbinden zodat je je prestaties kun verbeteren bijvoorbeeld.

Hartslagmeter en koppeling aan smartphone
Een hardloophorloge heeft een bandje dat tijdens het hardlopen goed blijft zitten zonder dat het gaat irriteren. Net als een normaal horloge, draag je het hardloophorloge om je pols. Een deel van de hardloophorloges kan daardoor ook goed je hartslag meten. Zo kun je inzien hoe goed je conditie is of kun je vooruitgang zien in je conditie. Zeker wanneer je het horloge koppelt met een app waar deze data overzichtelijk in wordt bijgehouden. Zorg er wel voor dat je een hardloophorloge uitkiest dat gekoppeld kan worden aan jouw besturingssysteem. Bij een Apple iPhone is dat iOS en bij andere smartphones is dit doorgaans Android.

GPS, afstand en snelheid
Behalve je hartslag wil je natuurlijk meer weten van je hardloopprestaties. Met name je snelheid en afstand, misschien het aantal stappen dat je hebt gezet. De meeste hardloophorloges houden dit ook voor je bij. Ze zijn voorzien van GPS of kunnen gekoppeld worden met je smartphone en daar de GPS van gebruiken. Dat zou wel betekenen dat je je telefoon mee moet nemen wanneer je gaat hardlopen, terwijl het juist zo fijn is aan een hardloophorloge dat je vrijwel niets hoeft mee te nemen tijdens je rondje.

Prijzen hardloophorloge
Niet ieder hardloophorloge is zo uitgebreid met apps en GPS. Je kunt bijvoorbeeld bij Decathlon voor minder dan twee tientjes een horloge kopen dat bedoeld is voor hardlopen met een stopwatch en soms met een hartslagmeter. Kijk je naar de hardloophorloges met GPS en koppeling met apps en smartphones, dan ben je al snel € 100 kwijt. Prijzen kunnen oplopen tot tegen de € 800. Het is dus maar net waar je precies naar op zoek bent in je hardloophorloge.

Merken en winkels
Bekende merken in hardloophorloges zijn onder andere Garmin en Polar. Je kunt deze merken onder andere bij Decathlon en Coolblue kopen. Beide winkels verkopen daarnaast nog verschillende andere merken. Online is het aanbod uiteraard het grootst. Als je liever in de winkel iets wil bekijken en aanvoelen, kun je het beste naar een sportzaak of elektronicazaak.