Beste Aankoop Top 5 . nl

template #5

Photo of author
Written By ltjk2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Home

Top 10 Tandenborstels

Keuzehulp

Reviews

Aaniedingen

Elektrische Tandenborstel

Voordelen

Nadelen

Waar te koop?

01_dimplex_sunningdale_207784_front_psh

Elektrische Kachels

Drie verschillende poetsstanden. Heeft poetsdruksensor. Inclusief 4 opzetborstels voor 1,5 jaar lang poetsen. Op volle accu ongeveer 1 week poetsen. Met gratis reisetui. Timer om lang genoeg te poetsen

Drie verschillende poetsstanden. Heeft poetsdruksensor. Inclusief 4 opzetborstels voor 1,5 jaar lang poetsen. Op volle accu ongeveer 1 week poetsen. Met gratis reisetui. Timer om...

Elektrische Tandenborstel

Waar moet ik op letten als ik een elektrische tandenborstel wil kopen?

Wie zijn tanden echt goed wil poetsen, kiest voor een elektrische tandenborstel. Voor veel mensen is een elektrische tandenborstel niet meer weg te denken en de tandarts adviseert vaak om gebruik te maken van elektrische tandenborstels. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je een elektrische tandenborstel aanschaft? Wij hebben alles wat belangrijk is bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel voor je op een rijtje gezet:

Plak verwijderen

De reden waarom wij onze tanden poetsen, is om de grootste boosdoener te verwijderen. Namelijk tandplak. Tandplak bestaat uit etensresten, speeksel en bacteriën. Tandplak tast je gebit aan en veroorzaakt gaatjes en tanderosie. Je wil dus wel dat jouw elektrische tandenborstel goed in staat is tandplak te verwijderen.

Gebruiksgemak

Tandenpoetsen is voor de meesten geen favoriete bezigheid. Toch is tandenpoetsen essentieel. Je wil dan ook dat de tandenborstel makkelijk te gebruiken is. Je wil dat de borstel prettig aanvoelt in je mond, de houder niet al te zwaar en ingewikkeld is en dat je het opzetstuk makkelijk kunt vervangen.

Accu

Niets is vervelender dan een apparaat wat snel uitvalt. Een lange batterijduur is dan ook van belang wanneer je een nieuwe tandenborstel uit gaat kiezen. Gelukkig gaan de meeste elektrische tandenborstels tot wel twee weken mee. Sommige elektrische tandenborstels hebben het voordeel van een lange accuduur echter niet. Let hier dus goed op wanneer je een nieuwe elektrische tandenborstel aanschaft.

Geluid

Wanneer jij je tandenpoetst, wil je natuurlijk niet dat het hele gezin wakker wordt. Het is dan ook goed om een zo stil mogelijke tandenborstel te kiezen. Daarnaast betekent hard geluid vaak een harde vibratie. Een harde vibratie tijdens het poetsen, wordt niet altijd als prettig ervaren. 

Opzetstukjes en standen

Er is een grote variatie aan opzetstukjes beschikbaar. De één richt zich op witte tanden en de ander op gevoelige tanden. Beoordeel dus goed wat jouw gebit nodig heeft en of het opzetstukje wel past op de tandenborstel die jij aan wil schaffen. Een tandarts kan adviseren wat voor opzetstukje voor jou het beste is. Daarnaast kunnen zij adviseren op welke poetsstand jij het beste kunt poetsen. Wanneer jij precies weet wat jouw gebit nodig heeft, kun je jouw zoektocht hierop afstemmen. Zo weet je zeker dat je gebruik kunt maken van de juiste opzetstukjes en jouw tandenborstel beschikt over de juiste standen. 

Welke elektrische tandenborstels zijn als best getest in 2022

De consumentenbond test elk jaar een breed scala aan producten. Zo ook elektrische tandenborstels. In 2022 zijn de volgende elektrische tandenborstels als beste getest:

– Philips Sonicare 3100 Series HX 3671/11

– Philips Sonicare 3100 Series HX 3671/14

– Philips Sonicare 3100 Series HX 3671/13

– Philips Sonicare 3100 Series HX 3673/14

– Bamboo’d Society brush

Elektrische tandenborstels worden getest op tandplak verwijderen, gebruiksgemak, accu, geluid en opzetstukjes en standen. Philips Sonicare is met verschillende types het beste getest in 2022.

Is een budget elektrische tandenborstel van bijvoorbeeld de Kruidvat of Action of Aldi een goed alternatief voor een duurder model?

De prijs van een elektrische tandenborstel bepaalt niet hoe goed de tandenborstel is. Wanneer een goedkopere tandenborstel voldoet aan alles wat jij nodig hebt, is het een prima tandenborstel. We hebben alles waar jij op moet letten bij de aanschaf van een tandenborstel al met je doorgelopen. Pak het lijstje er nog eens bij wanneer jij beslist voor een goedkoper alternatief te kiezen.

Hebben kinderen ook een elektrische tandenborstel nodig?

Kinderen kunnen prima uit de voeten met een gewone tandenborstel. Vaak vinden zij elektrisch poetsen echter een stuk leuker dan een saaie gewone tandenborstel. Het kan dus motiverend werken om een leuke, elektrische kindertandenborstel aan te schaffen. Let er wel op dat het opzetstukje zachte borstelhaartjes heeft en het opzetstukje klein genoeg is om overal bij te kunnen.

Is het voordeliger om een duo pack aanbieding te kopen?

Wie graag een nieuwe elektrische tandenborstel aanschaft voor twee of meer personen, is vaak voordeliger uit met een duo pack aanbieding. Door een duo pack aanbieding aan te schaffen, ben je soms tot wel 25% voordeliger uit dan wanneer je kiest voor losse elektrische tandenborstels. Het is dus raadzaam om altijd eerst te kijken of er ook een duo pack aanbieding beschikbaar is voor de tandenborstel die jij graag wil. Het is dan natuurlijk wel van belang dat de tandenborstel voor beide personen even effectief is. 

Wat is een druksensor precies?

We horen bijna allemaal wel eens van de tandarts dat we minder hard moeten poetsen. Te hard poetsen beschadigt je gebit en kan zorgen voor opgetrokken tandvlees. Verschillende tandenborstels hebben een druksensor. Deze sensor geeft automatisch aan wanneer jij te hard drukt, door middel van bijvoorbeeld een zachte trilling of een notificatie in een app.

Ik heb gevoelige tanden, waar moet ik op letten als ik mijn tanden ga poetsen?

Gevoelige tanden zijn erg vervelend. Voor we uitleggen waar je op moet letten tijdens het poetsen, zetten we eerst voor je op een rijtje waar je gevoelige tanden aan kunt herkennen:

– Gevoelige tanden bij warm, koud, zoet of zuur eten en drinken

– Gevoelige tanden bij wind en lucht

– Pijn bij het poetsen

– Aanraken van tanden en kiezen voelt pijnlijk

Heb jij hier last van? Je krijgt vaak last van gevoelige tanden door bijvoorbeeld teruggetrokken tandvlees, te hard poetsen of ontstoken tandvlees. Het is belangrijk om te kiezen voor zachte opzetstukjes en je poetsinstellingen hierop aan te passen. Poets tijdens het tandenpoetsen niet alleen je gebit, maar ook je tandvlees. Wie extra goed wil poetsen en gevoelige tanden tegen wil gaan, kiest voor een elektrische tandenborstel met druksensor, zodat je direct weet wanneer jij te hard poetst en voorkom je gevoelige tanden.

Sommige elektrische tandenborstels hebben een app, hoe werkt zo’n app en is het nodig?

Veel moderne elektrische tandenborstels kunnen tegenwoordig gebruikt worden met een app. Deze tandenborstels worden ook wel smart tandenborstels genoemd. De app geeft je alle feedback die je nodig hebt om jouw poetsgedrag zo effectief mogelijk te maken. Zo houden ze bij hoe vaak je poetst, hebben ze een timer en een druksensor. Slimme Philips tandenborstels geven elke week een rapport met jouw gegevens en passen zichzelf aan, aan jouw poetsgedrag. Ook Oral-B heeft soortgelijke tandenborstels. Je plaatst je telefoon op een houder in de badkamer en de app volgt jouw poetsgedrag. Zo weet je precies welke delen van jouw gebit je nog beter moet poetsen. Een slimme tandenborstel is niet nodig, maar wel handig. Vooral voor degenen onder ons die moeite hebben met gebitsreiniging en voor degenen die graag wat extra motivatie krijgen om hun tanden goed te poetsen.

Hoe vaak moet ik een opzetstuk vervangen?

Het is erg belangrijk om het opzetstukje van jouw elektrische tandenborstel op tijd te vervangen. Na verloop van tijd worden de borstels namelijk minder effectief door slijtage. En dat is nog niet alles! Schimmels en bacteriën hopen zich op en gaan tussen de haartjes van de borstel zitten. Op den duur kan dit zorgen voor meer tandproblemen. Het opzetstukje op tijd vervangen is dus een must! De vuistregel voor het vervangen van opzetstukjes is elke negentig dagen, wanneer je twee keer per dag je tandenpoetst. Poets jij je tanden vaker dan twee keer per dag, dan zul je ook vaker je opzetstukje moeten vervangen. Wie graag precies weet wanneer het opzetstukje vervangen moet worden, kan kiezen voor Oral-B opzetstukjes. Deze veranderen na verloop van tijd van kleur. Wanneer de kleur helemaal veranderd is, is het tijd om het opzetstukje te vervangen. Maak je gebruik van een app? De app geeft precies aan wanneer het tijd is voor een nieuw opzetstukje. Maak je geen gebruik van een app en maak je geen gebruik van opzetstukjes die veranderen van kleur? Zet de datum dan vast in je agenda. Zo kun je het niet vergeten en houd je jouw opzetstukje fris en hygiënisch. 

Ik heb veel last van tandsteen, zijn er speciale borstel voor mensen met veel tandsteen?

Tandsteen is ontzettend vervelend. Gelukkig zijn er voldoende tandenborstels beschikbaar die jou hierbij helpen. Zo kun je denken aan Oral-b Flossaction of Oral-B PRO. De borstelharen van deze opzetstukjes maken tandsteen los, werken goed tegen gevoelig tandvlees en verwijderen tandplak. De tandenborstels helpen dus niet alleen om tandsteen te verwijderen, maar ook om het te voorkomen. Ook Philips Sonicare borstels werken goed tegen tandsteen en tandplak en dragen goed bij aan een gezond en verzorgd gebit. Wanneer je veel last hebt van tandsteen, is het naast goed poetsen natuurlijk wel nodig om regelmatig naar de tandarts te gaan.

Zijn er speciale tandenborstels om wittere tanden te krijgen?

Hoewel bijna alle tandenborstels er tegenwoordig voor gemaakt zijn om te helpen bij wittere tanden, zijn er ook opzetstukjes die hun werk éxtra goed doen. Zoals de Oral-b Flossaction helpt bij tandsteen, verwijdert het ook hardnekkig vuil van je tanden. Hiermee zorg je dat je bijvoorbeeld koffieaanslag goed van je tanden af kunt poetsen en je dus een stralend witte lach hebt. Naast deze opzetstukjes, kun je ook gebruik maken van tandpasta’s die helpen bij het krijgen van wittere tanden. Hierbij kun je denken aan Oral-B 3DWhite Luxe Perfection of Aquafresh Whitening intense white. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen. Het is dan ook goed om op te letten met bijvoorbeeld koffie en rode wijn en regelmatig een bezoek te brengen aan je tandarts om je gebit goed te laten reinigen. 

Ik wil mijn oude elektrische tandenborstel weggooien, waar moet ik deze inleveren?

Is jouw elektrische tandenborstel aan vervanging toe? Gooi deze dan niet zomaar in de prullenbak! Een elektrische tandenborstel is een huishoudelijk apparaat. Je kunt je tandenborstel bijvoorbeeld wegbrengen naar een winkel of servicebalie waar soortgelijk producten verkocht worden. Winkels nemen oude producten vaak alleen aan wanneer je er een soortgelijk product voor terugkoopt. Handig wanneer je toch al op zoek bent naar een nieuwe tandenborstel! Sommige winkels hebben hier inzamelpunten voor. Je tandenborstel naar de milieustraat brengen kan natuurlijk ook! Hier zijn echter vaak wel kosten aan verbonden.

Wat is het verschil tussen Oral-B en Philips Sonicare

Twee grote aanbieders van elektrische tandenborstels zijn Oral-B en Philips Sonicare. Maar wat is het verschil nu precies en wanneer kies je voor de één en wanneer voor de ander? Het belangrijkste verschil is de vorm en de beweging van de opzetstukjes. Wij leggen het je graag uit:

Oral-B

Elektrische tandenborstels van Oral-B zijn rond en maken twee verschillende bewegingen tegelijkertijd. Ze draaien rond en gaan op en neer. Een roterende tandenborstel is goed wanneer je elke kies en tand afzonderlijk wil kunnen poetsen. Daarnaast kun je door de kleine vorm overal erg goed bij. Let wel op! Wanneer je een beugel hebt is een tandenborstel met ronde roterende kop niet direct je beste optie.

Philips Sonicare

De elektrische tandenborstels van Philips Sonicare zien er meer uit als een ouderwetse tandenborstel. De opzetstukjes zijn namelijk langwerpig van vorm. De tandenborstel beweegt heen en weer en trilt. Dit wordt ook wel een sonische beweging genoemd. De borstelhaartjes trillen met hoge snelheid waardoor de tandplak overal extra goed verwijderd wordt. Door de trillingen ontstaan er ook kleine belletjes die ervoor zorgen dat je gebit ook tussen je tanden extra goed schoon wordt.

Kan ik mijn tanden poetsen met baking soda, zout of kokosolie in plaats van tandpasta?

Tegenwoordig willen we het liefst allemaal doe-het-zelven. Er is dan ook allerlei informatie op internet te vinden waarin staat dat je je tanden kunt poetsen met huis tuin en keukenspullen. Pas hier echter mee op. Wanneer je je jouw tanden poetst met bijvoorbeeld baking soda, zout of citroen, loop je het risico jouw tandglazuur ernstig te beschadigen. Zelf zorgen voor wittere tanden met behulp van deze producten, is dus af te raden. Dan hebben we nog kokosolie. Veel mensen gebruiken dit als natuurlijk alternatief voor gewone tandpasta. Kokosolie is echter niet iets wat je gebruikt om je tanden mee te poetsen. Je kunt het wél gebruiken ter ondersteuning. Het draagt namelijk op natuurlijke wijze bij aan wittere tanden en is niet schadelijk. 

Ik heb een beugel, zijn er speciale tandenborstels voor mensen met een beugel?

Heb je een beugel, maar wil je wel graag elektrisch poetsen? Dat kan! Ronde borstels zijn echter niet direct je beste optie. Het is namelijk niet heel effectief. Wanneer je een beugel hebt, is het raadzaam om te kiezen voor een rechte borstel met sonische beweging. Zo zorg je ervoor dat je alle plekken zo goed mogelijk bereikt en je gebit dus zo schoon mogelijk is. Een rechte borstel reinigt namelijk beter rondom slotjes en onder de draden van je beugel. Hoewel rechte borstels vaak beter zijn, zijn er wel ronde opzetstukjes die geschikt zijn voor beugels. Zo heb je bijvoorbeeld Oral-B Ortho Care of orthodontische opzetborstels. De borstels zijn bij deze opzetstukjes net even iets anders waardoor ze zowel rondom de slotjes als onder de draden alsnog goed kunnen reinigen. 

Op welke momenten van de dag kan ik het beste mijn tanden poetsen?

Tandenpoetsen doe je minimaal twee keer per dag. Velen onder ons slaan dit ’s avonds het liefst over. Doe dit echter niet! Je wil natuurlijk wel al het vuil van de dag van je tanden afpoetsen. De tweede keer poetsen doe je het beste in de ochtend. Na een lange nacht slapen hebben bacteriën namelijk alle kans gehad om te groeien. We hebben natuurlijk niet voor niets last van een ochtendadem. Deze adem is niet alleen vervelend, maar laten ook zien dat bacteriën suikers hebben omgezet in zuren. Deze zuren zijn weer slecht voor je tanden. Een goede poetsbeurt duurt minimaal twee minuten. Heb je net wat zoets of zuurs gegeten? Wacht dan in elk geval een uur met poetsen om jouw tanden niet te beschadigen.

Over besteaankooptop5.nl

Wij zijn het portaal naar jou beste aankopen. Van koffiemachines tot audio tot gourmetsets. Wij zijn de enige website die jij nodig hebt. Wij hebben reviews over 1000en producten en voegen dagelijks nieuwe reviews toe. Onze top 5 lijstjes zijn het betrouwbaarste koopadvies wat je kan krijgen. Alles overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren. Met besteaankooptop5 aan je zijde zijn miskopen onmogelijk.

Vind ons op Social Media